Welkom op het Novo College

Het Novo College is dus een school voor jongens en meisjes tussen 11,5-18 jaar die (nog) niet de Nederlandse taal spreken. Dit kan komen doordat je bent vanuit het buitenland naar Nederland. Jouw ouders zijn naar Nederland kwamen bijvoorbeeld voor hun werk, maar ook als je van een land komt waar het onveilig is om in het leven en jij naar Nederland bent gevlucht.

Op het Novo College zittende leerlingen uit ±38 landen. Ieder deel van de wereld is wel aanwezig op onze school. Daarom hebben wij onze school ook wel het Novo College genoemd. Novo staat voor nieuw, een nieuwe start in een nieuw land op een nieuwe school. Ons logo, de tekening die bij de naam hoort, heeft ook deze betekenis. Je ziet namelijk een oude boom, die je vorige woonplek en afkomst voorstelt, waar een nieuw zaadje onder aan het groeien is, wat de start op een nieuwe school in een nieuw land voorstelt.

Het Novo College bestaat heel lang, al ruim dertig jaar. Het Novo College is onderdeel van Stichting LVO. Stichting LVO is een onderwijsstichting in Limburg en Zuid-Oost Brabant, met in totaal 23 locaties. Stichting LVO heeft vijf scholen voor Eerste Onderwijs aan Anderstaligen, namelijk in Maastricht, Heerlen, Weert, Cranendonck en Horst.